Bakat Terpendam Anak-Anak Gadis Kemboja

Sumbangan boleh disalurkan ke akaun:

Pertubuhan Program Ceria Al-I’tisam

💳MAYBANK : 562478141589
💳CIMB : 8600633583
💳BIMB : 12038010114731

Penghasilan kraftangan merupakan sesuatu yang baru pada masyarakat Kemboja. Bakat yang ada tanpa  disedari oleh kerana tiada pendedahan dan peluang untuk menonjolkan bakat yang ada. Namun, terserlah bakat anak-anak Kemboja apabila mereka diberi peluang untuk menjahit sulaman manik ke atas tudung bawal. Rata-rata yang menyertai aktiviti ini dapat menghasilkan sulaman yang cantik walau masih kurang dari segi kekemasan. Idea yang dizahirkan cukup kreatif tanpa arahan.

Kekurangan itu masih boleh diatasi dengan memberi peluang mempelajari pendidikan kemahiran. Selama ini mereka membesar tanpa melihat perkembangan dunia luar. Menyebabkan minda mereka terkongkong.Seawal usia tiga belas tahun kebanyakkan anak-anak gadis Kemboja akan berkahwinan dan hidup sepenuh masa menguruskan hal-hal rumahtangga. Tidak lagi memikirkan masa depan dan perubahan hidup.

Namun, dengan kedatangan Al-I’tisam di kawasan pedalaman Kemboja.Minda yang terkonkong itu dapat dibuka sedikit demi sedikit hingga berjaya memupuk semangat mereka untuk hidup terus memburu cita-cita dan memburu impian.

BANTU VIRALKAN

Kami amat-amat menghargai tuan puan untuk share kempen derma ini ke media sosial dibawah. Ianya amat membantu pendedahan kempen yang kami anjurkan kepada masyarakat di luar sana. Klik pada mana-mana button dibawah:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Get Access Now!
OFFER ENDING SOON
Save 50%
Personal Trainer
FREE Nutrition
Custom Workout App
Get Access Now!
Get Access Now! & Save 50%
Personal Trainer FREE Nutrition Custom Workout App
Get Access Now!