Jalan Tanah Merah Jalan Utama Kami

Sumbangan boleh disalurkan ke akaun:

Pertubuhan Program Ceria Al-I’tisam

💳MAYBANK : 562478141589
💳CIMB : 8600633583
💳BIMB : 12038010114731

Selepas hujan tanah ini akan melekit hingga menyaluti selipar,tayar basikal dan motor, namun ia tetap menjadi laluan yang amat penting buat penduduk kampung pedalaman di Kemboja. Laluan ini bukan sahaja digunakan sebagai laluan utama masyarakat kampung malahan juga menjadi tempat permainan anak-anak kecil. Tiada taman mahupun kawasan lapang untuk dijadikan tempat bermain.Di waktu petang akan kelihatan kemeriahan kanak-kanak bermain di jalan ini dan akan berhenti bermain apabila melihat kenderaan lalu.

Walau hakikatnya di mata kasar ini terlalu bahaya buat anak-anak kecil namun tidak pada mereka. Anak-anak tetap mahu meneruskan kehidupan zaman kanak-kanak mereka dengan bermain keriangan ke sana sini. Tidak ketinggalan juga di tepi-tepi jalan ini para wanita berniaga pisang bakar, waffle kampung, laksa Kemboja dan pelbagai lagi pada waktu pagi dan petang. Rumah-rumah di bibir jalan ini juga merupakan salah satu faktor menjadi penyebab jalan ini menjadi tempat permainan anak-anak kecil.

BANTU VIRALKAN

Kami amat-amat menghargai tuan puan untuk share kempen derma ini ke media sosial dibawah. Ianya amat membantu pendedahan kempen yang kami anjurkan kepada masyarakat di luar sana. Klik pada mana-mana button dibawah:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Get Access Now!
OFFER ENDING SOON
Save 50%
Personal Trainer
FREE Nutrition
Custom Workout App
Get Access Now!
Get Access Now! & Save 50%
Personal Trainer FREE Nutrition Custom Workout App
Get Access Now!